Dag 1 – Zanzibar – Chapwani Private Island
Det er rutefly både fra København, Billund, Aalborg og Hamburg daglig. Vi søker på de datoene dere ønsker å reise på, og ser hva som er mest hensiktsmessig for dere. Ved ankomst på Zanzibar blir dere tatt imot av vår sjåfør. Han står klar utenfor flyplassen i en fin lyseblå skjorte, og holder et skilt med navnet deres på. Det er en flott ny bil med aircondition og dere får kaldt vann på veien. Kjøreturen er selvfølgelig en privat tur, kun for dere, og tar ca. 15 minutter.
Chapwani Private Island er en skikkelig paradis-øy. Her får du din egen private øy nesten for deg selv. Det er ikke annet på øya enn dette lille hotellet med 10 rom fordelt på 5 hytter rett på stranden, et stort og flott svømmebasseng, og hotellets koselige restaurant. Og så selvfølgelig palmetrær og en deilig hvit sandstrand!
Det er bare en ca. 25 minutters båttur til Stone Town, så det er et godt utgangspunkt for turer til den gamle bydelen, eller andre steder på Zanzibar. Chapwani er det perfekte stedet hvis dere vil kombinere avslapping med opplevelser. Selv om man bor så isolert, er det faktisk det badehotellet som ligger nærmest Stone Town.
Hotellet drives av en lokal mann, Ali, og hans italienske kone, Maura, som selv bor på øya. Det nærværet kan merkes i den veldig personlige servicen du får der. Ali og Maura har startet Chapwani Private Island som et samarbeidsprosjekt der ansatte har mulighet til å tjene litt ekstra ved siden av lønnen, mens de bor på øya. De ansatte jobber 5 dager i uken, 8 timer om gangen. Siden de fleste jobber langt hjemmefra, blir de på øya til arbeidsuken er ferdig. I fritiden kan de velge å bruke tid på et av prosjektene. Det gjør de alle med glede, for det er en ganske god avtale. Men det er frivillig.
Bak restauranten har de sin egen kjøkkenhage, her gror de alle de grønnsakene som de serverer i restauranten. Når det er på tide å høste, noe som det ofte er på de kantene, kjøper Ali grønnsakene til markedsprisen av de ansatte. Tilsvarende har de sin egen hønsegård, som de ansatte tar seg av, før de selger egg og kjøtt til Ali. Dette sikrer deg at råvarene alltid er ferske, og at du alltid ser glade kokker, servitører og tjenestepiker.
Utover de hjemmedyrkede grønnsakene, egg og kylling, serverer restauranten hovedsakelig sjømat som er fersk og tilberedt med inspirasjon fra Middelhavet. Hver dag kommer det en lokal fisker med dagens fangst, og dette avgjør derfor menyen. Det er ofte blekksprut og forskjellig fisk. Er dere ikke så glad i sjømat, kan alt mulig annet også la seg gjøre. Dere kan ta en prat med personalet ved ankomst.
Overnatting og måltider:
Chapwani Private Island (se video fra hotellet her)